Medicore is kandidaat-deelnemer MedMij

Gem. leestijd: 2 min.
Deel:

Medicore is kandidaat-deelnemer van MedMij, zowel in het zorgaanbiedersdomein als in het persoonsdomein. Dit houdt in dat MC EPD zal aansluiten op het MedMij afsprakenstelsel, zodat gegevens uit MC EPD volgens de MedMij-standaard met een PGO uitgewisseld kunnen worden. Daarnaast zal Medicore het wellbee cliëntportaal ontwikkelen tot een PGO dat voldoet aan het definitieve MedMij afsprakenstelsel.

MedMij stelt zich ten doel om iedereen die dat wil te laten beschikken over zijn eigen gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). MedMij biedt hiervoor een nationaal afsprakenstelsel met onder andere technische standaarden en juridische richtlijnen, waarmee persoonlijke gezondheidsomgevingen veilig en vertrouwd kunnen communiceren met de registratiesystemen (EPD’s) van zorgverleners.

Het kandidaat-deelnemerschap is een intentieverklaring tussen MedMij en Medicore. Het betekent niet dat Medicore automatisch deelnemer van MedMij wordt. Medicore heeft kenbaar gemaakt deel te willen nemen aan MedMij, maar moet aantonen dat zij dit daadwerkelijk kan. MedMij belooft de kandidaat-deelnemers dat ze, als ze aan de afspraken voldoen en de toetsing doorstaan, daadwerkelijk deelnemer mogen worden.

Waarom sluit Medicore zich aan bij het Medmij afsprakenstelsel?

Medicore heeft zich aangemeld als kandidaat-deelnemer omdat het PGO’s als een belangrijke strategische de toekomstrichting ziet. Patiënten en cliënten die zorg krijgen van verschillende instellingen, hebben een PGO nodig om overzicht te houden over hun gezondheidsgegevens en kunnen zo zelf actief bijdragen aan hun eigen zorg. Op dit moment ontwikkelt Medicore het wellbee cliëntportaal, waarin de cliënt en patiënt veilig zijn of haar gezondheidsgegevens kunnen raadplegen, die in MC EPD zijn opgeslagen. Tevens biedt wellbee de mogelijkheid voor blended care, geeft inzicht in de afspraken met de zorgverlener en laat cliënt of patiënt en zorgverlener taken en boodschappen met elkaar uitwisselen.

Een logische volgende stap is de doorontwikkeling tot een PGO waarin cliënten en patiënten de gegevens van al hun zorgaanbieders kunnen zien, zelfs die van de zorgaanbieders die niet MC EPD gebruiken.

logo-medmij
Whatsapp E-mail