Prettig werken met wellbee

Gem. leestijd: 2 min.
Deel:

Prettig werken met wellbee
Therapeutisch Centrum GGZ werkt sinds 3 september met het wellbee zorgverlenersportaal. Pim Durieux, bestuurder bij Therapeutisch Centrum GGZ, vertelt: “De aanschaf van het wellbee zorgverlenersportaal was een “no-brainer”, zo’n gebruiksvriendelijke tool maakt de dagelijkse administratieve werkzaamheden voor de behandelaren aangenamer.”

Wellbee spreekt voor zich
Steeds meer behandelaren van Therapeutisch Centrum GGZ ervaren dat het wellbee zorgverlenersportaal intuïtief is en zeer gebruikersvriendelijk. Rosalie van der Linde, directiesecretaresse en communicatiemedewerker bij Therapeutisch Centrum GGZ, legt uit: “Het wellbee zorgverlenersportaal spreekt voor zich, een uitgebreide training en opleiding is niet nodig. Daarom hebben wij wellbee alleen maar aangezet en het is niet verplicht om met wellbee te werken. We laten het aan de behandelaren over om wellbee te gaan gebruiken en uit te vinden wat de meerwaarde is. Behandelaren ervaren zo op eigen initiatief het gemak van het werken met het wellbee zorgverlenersportaal en dragen dat ook weer uit naar anderen die het nog niet gebruiken. Een paar positieve gebruikers is genoeg om anderen ook mee te krijgen.”

Resultaat dankzij signaleringen
Naast dat het prettig werken is met wellbee, geeft wellbee ook nieuwe inzichten aan de medewerkers van Therapeutisch Centrum GGZ. Pim Durieux legt uit: “Wellbee geeft de behandelaren inzicht in hun eigen productiviteit, dat vinden ze erg prettig. Het gebruik van de takenmodule heeft ons gedwongen nog eens kritisch naar onze werkprocessen te kijken en deze hierop aan te passen. Medewerkers moeten er namelijk altijd op kunnen rekenen dat bepaalde taken door collega’s uitgevoerd worden. En we zien nu al de resultaten van de openstaande signaleringen die wellbee laat zien. Door wellbee hoeven de back-office medewerkers niet meer met lijstjes achter de behandelaren aan te lopen, dat scheelt een hoop tijd. Daarnaast was een aantal administratieve zaken niet goed vastgelegd in ons werkproces, wellbee heeft dat voor ons inzichtelijk gemaakt. We zijn deze openstaande punten nu aan het wegwerken.”

Wilt u weten hoe wellbee u kan ondersteunen? Download de whitepaper Regelgekte in de zorg - Hoe het EPD kan ondersteunen.

whitepaper_wellbee_regelgekte


Whatsapp E-mail